Site Overlay

„A decis să mă plesnească pe fund în timpul meciului!” Antrenorul echipei de baschet din Sf. Gheorghe, acuzat de o jucătoare adversă, FIBA deschis o anchetă

În timpul meciului de marți din Euroligă dintre Lyon Asvel și Sepsi Sf. Gherghe,antrenorul clubului românesc ar fi făcut un gest nepotrivit față de jucătoarea Gabby Williams, vedeta franco-americană a echipei franceze. Extrema formației gazdă a scris desprea asta într-o postare pe rețeaua de socializare X, elatează cotidianul francez de sport L’Equipe.

Eliminată deja din Euroligă, Asvel și-a încheiat perfect campania europeană cu o victorie pe teren propriu împotriva clubului românesc ACS Sepsi-SIC (94-77) marți seara. MVP și cea mai bună marcatoare a meciului (26 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții), internațională franceză (35 de selecții) Gabby Williams a avut totuși o seară departe de a fi de vis.

Gabby Williams asvel BASKETBALL : LDLC ASVEL vs Fenerbahce – EuroLigue Femme – 12/12/2023 FredericChambert/Panoramic,Image: 829001855, License: Rights-managed, Restrictions: PUBLICATIONxNOTxINxFRAxBEL, Credit images as „Profimedia/ IMAGO”, Model Release: no

A denunțat, pe rețeaua de socializare X, comportamentul tehnicianului lui Sepsi, bosniacul Zoran Mikes: „Antrenorul advers a decis să mă plesnească pe fund în timpul meciului”, a scris Williams. „I-am spus să nu mă atingă și asistenții lui au început să țipe la mine. L-am întrebat pe un arbitru dacă mă poate atinge și mi-a spus da, că este calm”.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>fiba’s investigating it so I’ll let them take it from here. apparently he been problematic all year smh…</p>&mdash; gabby williams 👻 (@gabbywilliams15) <a href=”https://twitter.com/gabbywilliams15/status/1752459509233078602?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 30, 2024</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Tweet-ul ei a fost șters între timp, astfel că „FIBA (Federația Internațională de Baschet) este acum responsabilă de anchetă” , a explicat jucătoarea, precizând că „FIBA ​​​​a decis să deschidă o anchetă și să îl investigheze pe acest antrenor care nu este la primul său astfel de gest” , a dezvăluit jucătooarea de 27 de ani născută în Nevada (Statele Unite).

Asvel a reacționat într-un comunicat de presă, indicând că „la finalul întâlnirii de marți seara de la Astroballe, LDLC ASVEL Féminin a făcut un raport delegatului meciului cu privire la comportamentul antrenorului advers față de Gabby Williams. Clubul nostru are acum încredere deplină în FIBA, ​​care a preluat această problemă”.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”fr” dir=”ltr”>🖋️ Retrouvez le communiqué de LDLC ASVEL Féminin après la rencontre face à Sepsi.<a href=”https://twitter.com/hashtag/ASVElles?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#ASVElles</a><a href=”https://t.co/yg2gaMJflI”>https://t.co/yg2gaMJflI</a></p>&mdash; LDLC ASVEL Féminin (@ASVEL_Feminin) <a href=”https://twitter.com/ASVEL_Feminin/status/1752690648984048036?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 31, 2024</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Zoran Mikes are 51 de ani și este antrenor la Sepsi Sfântu Gheorghe din anul 2013, după ce anterior ocupase funcția de antrenor principal al naționalei feminine a Bosniei și de tehnician al ZKK Mladi Krajisnik. De asemenea, Mikes a fost președintele asociației de antrenori de baschet din Bosnia.

Lasă un răspuns