Site Overlay

Atentate asupra unor birouri electorale din Pakistan, soldate cu zeci de morți și răniți, cu o zi înaintea alegerilor parlamentare

Cel puțin 26 de persoane au murit și alte 50 au fost rănite în urma a două explozii produse la birourile electorale ale unui partid politic și ale unui candidat independent din sud-vestul Pakistanului, cu o zi înainte de organizarea alegerilor legislative, relatează The Guardian.

Prima explozie a zguduit biroul de campanie electorală al unui candidat independent din Pishin, în regiunea Balochistan, ucigând 15 persoane și rănind cel puțin alte 30, au transmis autoritățile locale.

O oră mai târziu, a avut loc o explozie puternică la un birou electoral al partidului ultra-conservator Jamiat Ulema-e-Islam (JUI-F) din Qilla Saifullah, tot în regiunea Balochistan. 

În urma atentatului, cel puțin 11 persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite.

„A fost o explozie puternică. Situația este tensionată. Transportăm răniții la spitalele din capitala provinciei, Quetta, cu elicopterul”, a spus Yasir Khan Bazai, un comisar adjunct local.

Nawaz Sharif, liderul partidului PML-N, considerat favorit la alegerile de joi, a condamnat aceste atacuri teroriste. 

Jan Achakzai, ministrul informației din această provincie, a declarat că serviciile de internet vor fi suspendate în jurul secțiilor de votare sensibile înainte de alegerile de joi, dar a adăugat că acestea vor avea loc „cu orice preț”.

Nu este clar deocamdată cine se află în spatele atacurilor de miercuri. Mai multe grupări, printre care talibanii pakistanezi şi grupări separatiste din Balocistan, se opun statului pakistanez şi au comis atacuri în ultimele luni. Atacurile au avut loc în timp ce partidele şi-au încheiat miercuri campania.

FOTO: Profimedia

Lasă un răspuns