Site Overlay

Ce este reţeaua Threads şi cum se foloseşte

De curând s-a lansat o nouă platformă de social media și în România. Rețeaua Threads a devenit în scurt timp una dintre cele mai descărcate și folosite aplicații, pe lângă Instagram și Facebook. Descoperă cum se folosește Threads!

Descoperă care sunt caracteristicile celei mai noi aplicații de social media și cum se folosește Threads!

Ce este aplicația Threads

Threads este rețeaua de socializare care le permite utilizatorilor să posteze și să distribuie imagini, clipuri video sau text, dar și să interacționeze cu alți utilizatori. Este o rețea de socializare deținută tot de Meta, care se află în strânsă legătură cu rețeaua de socializare Instagram, deoarece accesul către platformă este condiționat de contul cu același nume pe ambele platforme.

Contul creat pe platforma Threads este în strânsă legătură cu cel de Instagram și nu poate fi creat decât cu ajutorul lui. Poza de profil, numele de utilizator sau numele afișat pe Instagram, vor fi vizibile în același fel și pe Threads. Ulterior, poza de profil și biografia pot fi schimbate independent pe noua platformă de socializare.

Utilizatorii care își fac cont și pe Threads pot urmări același conturi ale persoanelor pe care le urmăresc și pe Instagram, dacă doresc. Au posibilitatea de a-și alege acest aspect fie instant, dacă persoanele au cont existent, fie în momentul în care și ele, la rândul lor, își fac un cont nou.

Aplicația Threads este disponibilă atât pe dispozitivele iOS, cât și Android, și în versiunea web, însă aici funcționalitățile sunt încă limitate, spre deosebire de versiunea de mobil.

Aplicația Threads a avut cea mai rapidă creștere din istorie, în ceea ce privește descărcarea și folosirea, acumulând peste 100 de milioane de utilizatori încă din primele cinci zile. Astfel, a fost depășit recordul stabilit anterior de ChatGPT. Însă numărul de utilizatori activi a scăzut considerabil în mai puțin de o lună de la lansare, cu peste 80%.

Dezvoltarea rețelei Threads a început în ianuarie 2023 și s-a lansat oficial în luna iulie 2023. Aplicația a fost disponibilă imediat în 100 de țări, însă și-a amânat lansarea în Uniunea Europeană până la data de 14 decembrie 2023, în așteptarea deciziei de la Comisia Europeană cu privire la politica de colectare a datelor.

Caracteristicile aplicației Threads

Aplicația Threads a fost concepută drept o platformă pentru socializare, conversații în timp real și distribuire de text, conținut online. Rețeaua funcționează în tandem cu Instagram, însă le permite utilizatorilor dialog public față de cel privat, astfel că își pot exprima liber ideile în spațiul online. Utilizatorii aplicației Threads pot scrie până la 500 de caractere de text, și 300 de secunde de conținut video. La fel ca Instagram, nici Threads nu permite postări ce afișează nuditatea, consumul de substanțe interzise sau imagini care afișează raportul sexual.

Care este diferența dintre Threads și Instagram

Chiar dacă procesul celor două aplicații de social media este similar, potențialii utilizatori Threads trebuie să aibă un cont activ Instagram, dacă doresc să se înscrie în noua rețea.

Însă, spre deosebire de Instagram sau Twitter, de pe Threads lipsesc caracteristicile uzuale precum: hashtag, mesaje private sau tendințele.

De asemenea, o altă diferență între Threads și alte rețele de socializare este faptul că pe această platformă nouă nu există reclame încă.

Spre deosebire de restul rețelelor de socializare, Threads a introdus și funcția de repostare, unde rezultatul este vizibil pe pagina fiecărui utilizator, dar și în fluxul persoanelor urmărite.

Diferența majoră dintre cele două aplicații este că rețeaua Threads le permite utilizatorilor să împărtășească gânduri și idei prin discuții active, doar text. În timp ce Instagram permite partajarea gândurilor și experiențelor prin imagini și videoclipuri.

Cum se folosește aplicația Threads

Pe Threats poți crea conținut, la fel ca pe orice altă rețea de socializare, poți lăsa comentarii altor postări, poți distribui conținutul altor persoane care au cont, poți urmări și poți fi urmărit de alți utilizatori.

Odată instalată aplicația în telefon, conectarea se poate face foarte ușor. Poate fi folosit contul de Instagram pentru autentificare, imediat după ce îți dai acordul, datele contului de Instagram vor fi preluate și se va crea un cont nou pe Threads, cu fotografia de profil, descrierea profilului, dar și conturile urmărite pe Instagram.

Așadar, Threads reprezintă noutatea din social media, o rețea de socializare ce are drept obiectiv principal un conținut de calitate, relevant și captivant pentru fiecare utilizator care decide să folosească aplicația.

Sursă info: web.archive.org; web.archive.org; wikipedia.org

Sursă foto: 123rf.com

Citește și: Care e schema de vaccinare obligatorie pentru copii

Lasă un răspuns