Site Overlay

Cel puțin 12 atacatori, uciși pe o autostradă din Mexic, în timp ce încercau să-l elibereze pe fiul unui asasin al cartelului Sinaloa

Cel puțin 12 presupuși infractori au fost uciși pe o autostradă în apropiere de Hermosillo, în statul Sonora din nordul Mexicului, a anunțat duminică un oficial de stat, în ceea ce autoritățile au numit o tentativă eșuată de salvare a fiului unui asasin al unui cartel, scrie Reuters.

Alți șapte au scăpat, iar unii sunt probabil răniți, a precizat într-un comunicat biroul procurorului statului Sonora. Un purtător de cuvânt a confirmat pentru Reuters că 12 au fost uciși.

Doi oficiali de securitate au fost spitalizați în urma schimbului de focuri, dar sunt acum în stare stabilă, a adăugat declarația.

Biroul a declarat că suspectează că grupul, înarmat cu arme de asalt, încerca să îl salveze pe fiul lui Jesus Humberto Limon, un presupus asasin plătit care lucrează pentru o facțiune a cartelului Sinaloa condusă de fiii lui Joaquin „El Chapo” Guzman.

Fiul presupusului asasin plătit, Carlos Humberto, fusese reținut cu câteva minute înainte pentru „infracțiuni împotriva sănătății” în Camino del Seri, a precizat aceasta, fără a oferi mai multe detalii.

Procuratura a declarat că agenți guvernamentali au fost ținta unui atac sâmbătă după-amiază pe o autostradă care leagă capitala statului Hermosillo de Bahia de Kino, pe coasta Pacificului, dar forțele de securitate au reușit să respingă atacul.

Forțele de securitate au recuperat 21 de arme de asalt, inclusiv arme AR-15 și AK-47, încărcătoare, veste antiglonț, truse de camuflaj, șase camionete moderne și o cantitate „considerabilă” de muniți.

Lasă un răspuns