Site Overlay

Cel puțin 20 de morți după ce o fabrică de artificii a explodat, în Thailanda. Autoritățile nu au găsit niciun supraviețuitor | VIDEO

Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în Thailanda în urma unei explozii produse la o fabrică de artificii aflată la nord de Bangkok, a anunțat poliția, în timp ce autoritățile au inspectat locul, dar nu au găsit încă supraviețuitori, informează joi, 18 ianuarie, Reuters.

Momentan nu este clar ce a cauzat explozia, care a avut loc miercuri după-amiază în provincia Suphan Buri, situată la aproximativ 120 de kilometri nord de Bangkok, a precizat poliția.

Firework Factory explosion kills 23 people in Suphanburi ProvinceOn the 17th of January, at approximately 3.00 PM, a fireworks factory in Suphanburi Province exploded. The loud and powerful blast shook the area and caused fragments of the fireworks factory roof and various… pic.twitter.com/7kzu3cO7Gj

— The Nation Thailand (@Thenationth) January 17, 2024

„Nu putem spune dacă toți muncitorii au fost uciși. Oficialii au venit la fața locului pentru a investiga. Nu au găsit niciun supraviețuitor”, a declarat guvernatorul provinciei, Nattapat Suwanprateep, pentru Reuters.

Potrivit unui comunicat al poliției, ancheta preliminară a stabilit un bilanț de 20 de morți și mai mulți răniți.

📷: Debris is scattered after an explosion at a fireworks factory near Sala Khao township in Thailand’s Suphan Buri province, Thailand.https://t.co/dGCNugF1Nn pic.twitter.com/ajGGbaD1uu

— Voice of America (@VOANews) January 17, 2024

Premierul Srettha Thavisin a fost informat despre explozie în timp ce se afla la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, și a cerut o investigație rapidă.

„Prim-ministrul a ordonat inspectarea uzinei pentru a vedea dacă aceasta funcționa legal și dacă explozia a fost cauzată de neglijență. Legea trebuie să fie aplicată în cea mai mare măsură, deoarece există morți și răniți nevinovați”, a transmis, într-un comunicat, biroul premierului Srettha.

Foto: Profimedia Images

Lasă un răspuns