Site Overlay

Digi 24: Mircea Geoană, Raed Arafat și Rovana Plumb erau în avionul Tarom în care un pasager s-a automutilat, cu o lamă de ras

Un pasager a făcut scandal și a scos o lamă de ras într-un avion TAROM care venea la București de la Bruxelles și s-a automutilat, miercuri spre joi noaptea. Digi 24 scrie că în aeronavă se aflau Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, șeful DSU, Raed Arafat, și fosta ministră Rovana Plumb.

„Ieri noapte pe cursa Tarom Bruxelles-Otopeni efectuată cu avionul Boeing 737-700 a avut loc un incident periculos. După decolarea de la Bruxelles, un pasager român de la clasa economic a început să se certe cu însoțitorii de bord proferând diverse injurii și amenințări la adresa lor. Echipajul de cabină și pilotul comandant al cursei au procedat în stricta conformitate cu procedurile naționale și interne ale companiei dar pasagerul turbulent nu a dorit să înceteze, fiind într-o stare psihică vizibil negativă”, a transmis Tarom sursei citate.

Echipajul a cerut prezența forțelor de ordine la avion la aterizare, dar în momentul în care pasagerul, odată avionul ajuns pe pistă la Otopeni, a văzut că în aeronavă intră polițiști și agenți de securitate ai aeroportului, s-a așezat pe un loc la clasa bussines și s-a automutilat puternic cu ajutorul unei lame de ras ascunse sub limbă, la controlul de securitate efectuat la îmbarcarea pe aeroportul din Bruxelles.

„Automutilarea sa a făcut ca sângele să se împrăștie puternic în zona cabinei pentru pasagerii business, până să poată interveni echipele de intervenție. Controlul de securitate a fost efectuat de către sistemul de securitate belgian și se fac cercetări pentru a se vedea cum a reușit acest pasager să treacă cu acea lama. În mod intenționat, pasagerul s-a automutilat pentru a fi condus la camera de gardă a unui spital, de unde să încerce să fugă”, au transmis surse Tarom pentru Digi24.ro.Potrivit companiei, pentru siguranţa pasagerilor, comandantul, împreună cu echipajul, au luat în calcul inclusiv aterizarea pe aeroporturi din apropierea rutei de zbor, altul decât cel de destinație. O variantă la care s-a renunțat, pentru că după primirea avertismentelor, pasagerul a părut că se calmează și comportamentul lui a părut stabil.

„După aterizare, atitudinea pasagerului a escaladat, moment în care echipajul a solicitat suport atât din partea echipei de securitate TAROM, cât şi a Poliţiei de Frontieră”, a mai transmis TAROM.

Pentru protecţia pasagerilor, aceștia au fost debarcați pe uşa din spate a aeronavei, iar zona în care se afla bărbatul care făcea scandal a fost izolată. Tarom ia în calcul acum să-l acționeze în instanță pe bărbat. Acesta e internat într-un spital din capitală.

Este vorba despre un bărbat de 46 de ani. El a primit îngrijiri de urgență și este acum sub monitorizarea medicilor de la Spitalul Obregia din Capitală. Bărbatul era cunoscut cu afecțiuni psihice.

Lasă un răspuns