Site Overlay

Gabriela Firea, critici publice la adresa lui Marcel Ciolacu: „De la candidatul cu certitudine am ajuns candidatul deocamdată”

Gabriela Firea s-a declarat „candidat la candidatura” pentru Primăria Capitalei și a subliniat că ar fi „o dovadă de respect” din partea conducerii PSD să anunțe public decizia privind candidatul formațiunii, potrivit unor declarații făcute miercuri înainte de ședința de Consiliu Național a PSD de la Parlament.

„Cred că este dovadă de respect față de cetățeni, cei care vor veni la vot, să știe din timp pe cine votează. De asemenea, ar fi o dovadă de respect pentru echipele noastre, pentru organizații, să ne putem pregătim cum trebuie, să ne finalizăm programele și pentru zona tehnică a unei campanii”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a precizat că a stabilit cu conducerea PSD ca discuțiile pentru alegerile locale să fie reluate săptămâna viitoare.

„Susțin orice coleg ar dori să intre în campania pentru București. Am auzit și eu aseară diferite propuneri: să se realizeze mai multe sondaje, să fie alegeri preliminare. Sunt total de acord, chiar voi propune să fie și la noi, dacă decizia nu este foarte clară, preliminare”, a precizat Gabriela Firea.

Ea a mai cerut ca cel care va candida pentru Primăria București să primească un vot în interiorul PSD.„Candidatul trebuie să fie votat de colegi, pentru că sunt și ei cetățeni. Dacă nu este votat de colegi, cum putem aștepta de la cetățeni voturi”.,

Ea a avut și mai multe reproșuri pentru Marcel Ciolacu și a conducerii PSD, amintind că nu ea s-a autodesemnat candidat, ci președintele PSD a fost cel care a făcut public acest anunț public.

„Să nu uităm faptul că nu eu am fost cea care să vină în fața voastră sau a organizației să mă autodeclar candidat din postura de președinte a PSD București. Eu am fost anunțată cu certitudine candidat de către domnul președintele Marcel Ciolacu anul trecut la Buzău. După a fost repetată declarația în alte două conferințe județene”, a precizat Firea.

În acest context, ea s-a arătat deranjată de schimbarea statului său și a declarat că sintagma corectă este „candidat la candidatură”.

„Ar fi o lipsă de respect față de cetățeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură. Mă consider candidat la candidatură. De la «doamna Firea este candidatul cu certitudine» am ajuns candidatul deocamdată, ieri candidatul momentan, astăzi cine știe ce mai devin. Eu propun să fim sinceri cu noi și să fiu candidat la candidatură”, a încheiat Gabriela Firea.

Declarațiile Gabrielei Firea, care a fost primar general între 2016 și 2020 și a pierdut ultimele alegeri în fața lui Nicușor Dan, vin în contextul în care PSD nu și-a anunțat candidații pentru alegerile locale, iar președintele Marcel Ciolacu a pus în mai multe rânduri în ultimele zile că „deocamdată Gabriela Firea e candidata PSD”, dar decizia finală nu e luată.

Lasă un răspuns