Site Overlay

Inmatricularea unei masini in sectorul 2 Bucuresti ( etape si acte )

De aceasta data vom aduce in prim plan etapele si tipurile de documente necesare pentru a inmatricula o masina ( vehicul ) in sectorul 2 din orasul Bucuresti. Deoarece capitala Romaniei este impartita in mai multe sectoare, vor exista institutii atribuite in mod direct fiecarei zone. In sectorul 2 exista Directii de Taxe si Impozite, precum si centre ANAF destinate doar acestui district. Veti intelege care sunt pasii pentru o inmatriculare auto si in ce locatii va trebui sa va deplasati. De asemeni, veti afla modalitatea de lucru a fiecarei entitati ce participa la aceasta procedura.

In cazul in care aveti domiciliul sau sediul in sectorul 2 si sunteti noul proprietar al unui autovehicul, ati nimerit la articolul potrivit. Astfel, autovehiculul cumparat de dumneavoastra va putea fi inscris si ulterior inmatriculat. Cu toate acestea, va trebui sa stiti in ce tip de inmatriculare se incadreaza vehiculul recent achizitionat. Asadar,…

Cum imi inmatriculez masina in sectorul 2, Bucuresti?

Inmatricularea unei masini in orasul Bucuresti se finalizeaza la Directia de Permise si Inmatriculari din Soseaua Pipera. In cazul in care ati cumparat autoturismul din Uniunea Europeana ( acesta este primul tip de inmatriculare ), va trebui sa prezentati actele la urmatoarele institutii: RAR, DRPCIV, DGITL, ANAF.

Cum voi inmatricula un autovehicul adus din Uniunea Europeana in acest sector?

Va trebui sa stim inainte de toate daca avem numere pentru a circula pana la finalizarea acestei proceduri?!? In cazul in care acestea sunt inexistente, vom scoate numerele rosii romanesti. Acestea se obtin din cadrul institutiei DRPCIV. Setul de acte necesare sunt: cerere completata, documentele de inmatriculare straine ( si copii ), copie dupa actul de dobandire ( factura sau contract ), copie dupa actele de reprezentare ( buletin, etc ), copie dupa rca.

Primul pas va fi efectuarea RAR

Inmatricularea temporara va insemna faptul ca autovehiculul va putea circula doar pentru o perioada specificata de timp. Asadar,… Se va continua procedura pana la inmatricularea finala. Primul pas care va trebui realizat pentru acest tip de inmatriculare este prezentarea autovehiculului si a actelor auto la serviciul RAR. Documentele necesare sunt: actele de inmatriculare straine, actul de dobandire si documentele de reprezentare.

Ce documente voi primi de la Serviciul RAR?

Registrul Auto Roman va realiza Inspectia Tehnica Periodica a masinii si va emite un Certificat de Autenticitate. Pe langa aceste doua documente, se va realiza in acelasi timp si primul act de sine statator romanesc: Cartea Auto.

Al doilea pas va fi inregistrarea vehiculului la Serviciul de Taxe si Impozite Locale din Sectorul 2 ( DGITL )

Dupa obtinerea Cartii Auto, urmatorul pas va fi inregistrarea autoturismului la DGITL-ul din Sectorul 2. Aici avem doua puncte de lucru. Unul dintre ele este destinat atat persoanelor fizice, cat si entitatilor juridice. Acesta se pozitioneaza pe Soseaua Morarilor, nr. 6.

Al doilea dintre acestea este destinat doar persoanelor fizice, iar accesul se realizeaza doar prin programare online. Locatia centrului DGITL este in Veranda Mall si va trebui sa urmati ghiseul la care sunteti programat.

Actele necesare pentru a inregistra autovehiculul la sectorul 2, Bucuresti

Documentele folosite pentru a inregistra un vehicul cumparat din U.E. la DGITL Sectorul 2 sunt urmatoarele: declaratia completata, documentele de inmatriculare straine ( si copii ), originalul actului de dobandire si copia acestuia + traduceri, copie dupa actele de reprezentare ( buletin, etc ), Cartea Auto ( si copie ).

Ce acte voi primi de la DGITL Sector 2?

Actele primite din cadrul acestei institutii sunt: Decizia de Impunere si Factura ( sau contractul ) vizata cu noul cod Remtii.

Al treilea pas va fi obtinerea certificatului de TVA de la ANAF

Acest document este eliberat pentru toate autovehiculele cumparate din Uniunea Europeana. El atesta achitarea sau neachitarea TVA-ului pentru masina cumparata. Actele depuse sunt urmatoarele: copie dupa actele de reprezentare ( buletin, etc ), copie dupa documentele de inmatriculare straine, copie dupa traducerile documentelor de inmatriculare straine, copie dupa actul de dobandire, copie dupa traducerea actului de dobandire si copie dupa cartea auto. Certificatul de TVA va putea fi obtinut de la punctul de lucru din CA Rosetti, nr. 39.

Acestea au fost 75% din procedurile necesare pentru a duce la bun sfarsit o inmatriculare cu autovehicul cumparat din Uniunea Europeana. Ultima etapa din cadrul acestui lant va fi inmatricularea finala de la DRPCIV Pipera. Vom vorbi mai multe despre ea la sfarsitul articolului. De asemenea, pentru ca am discutat pana acum despre inmatricularea unei masini din Uniunea Europeana in Sectorul 2, vom continua cu un alt tip de inmatriculare.

Cum se inmatriculeaza un vehicul adus din afara Uniunii Europene in sectorul 2?

La inmatricularea unui vehicul adus din afara Uniunii Europene, va fi necesara prezenta la urmatoarele institutii: Serviciul Vamal, RAR, DGITL si DRPCIV. Pentru ca am discutat mai devreme despre Registrul Auto Roman si inregistrarea la DGITL, a ramas sa lamurim cum se realizeaza doar Serviciul Vamal in aceasta situatie. Prezenta la celelalte doua institutii se va face in aceeasi modalitate ca la inmatricularea unui autoturism adus din Uniunea Europeana.

In ceea ce priveste Vama, va trebui ca inainte de prezentarea dosarului la Serviciul Vamal, sa fie obtinuta Cartea Auto de la RAR.

Dupa obtinerea Cartii Auto de la RAR, se prezinta dosarul de acte la Serviciul Vamal

Aici nu putem sa va punem la dispozitie decat un singur sfat: Luati intregul dosar de acte auto cu dumneavoastra. Serviciul Vamal reprezentativ sectorului 2, Bucuresti este in bulevardul Timisoara in apropiere de Soseaua de Centura. Din acest punct veti primi Declaratia Vamala. Documentul respectiv va fi folosit in copie pentru fiecare institutie in parte.

Va fi prezentata Declaratia Vamala la DGITL Sector 2

Declaratia Vamala preluata din bulevardul Timisoara va fi folosita atat pentru centrul DGITL Sector 2, cat si pentru inmatricularea propriu-zisa.

Ultimul tip de inmatriculare auto din lista noastra este transcrierea.

Cum se transcrie un autovehicul in sectorul 2, Bucuresti?

In cadrul acestui proces, primul pas este inscrierea la Taxe si Impozite din sectorul 2. In randurile de mai sus, ati aflat unde sunt pozitionate aceste puncte de lucru. In cazul transcrierii, setul de documente va fi de aceasta data mult mai mic: actele de reprezentare ( buletin, etc ), Cartea Auto ( si copie ), actele de dobandire si copia acestora ( in doua exemplare ).

Ce va elibera DGITL sectorul 2 in cazul unei transcrieri auto?

Entitatea, ca si in cazul celorlalte inmatriculari auto din sectorul 2 Bucuresti, va pune la dispozitie: Decizia de Impunere si Actul de Cumparare vizat. Cele doua documente vor fi folosite ulterior in procesul de inmatriculare.

Ultimul pas din toate procedurile mentionate mai sus este inmatricularea definitiva. Despre aceasta vom discuta mai mult pe site-ul Best-Inmatriculari. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

inchirieriauto-bucuresti.com rent a car bucuresti