Site Overlay

Interlopul Fane Căpățână a fost reținut după ce s-a dat drept polițist antidrog și a furat banii unor ucraineni

Ştefan Dinu, cunoscut şi sub numele Fane Căpăţână, șeful lumii interlope din anii 90, s-a dat drept polițist și a oprit în trafic o mașină în care se aflau mai mulți ucraineni, cărora le-a furat din portofele 3.800 de euro. Interlopul în vârstă de 55 de ani a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, relatează Agerpres, citând surse judiciare.

Fane Căpățână s-a prezentat, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2024, ca făcând parte din serviciul antidrog, oprind în trafic, la ieșirea din Buzău o mașină în care se aflau cetățeni din Ucraina.

Potrivit anchetatorilor, individul a cerut tuturor persoanelor aflate în mașină actele la control, după care a furat din portofele o sumă de bani.

„Poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un cetăţean străin cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 1B – E577, din direcţia Buzău către Ploieşti, la ieşire din municipiul Buzău, a fost oprit în trafic de către un bărbat. Acesta, folosindu-se de calităţi oficiale, i-ar fi solicitat documentele pentru control, atât lui, cât şi pasagerilor. În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanţilor maşinii 3.800 de euro”, a transmis IPJ Buzău.

Suspectul a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu şi a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri, în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale.

În urma materialului probator administrat, bărbatul de 55 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar joi urmează a fi prezentat parchetului, „cu propuneri legale”.

Nu este pentru prima oară când Fane Căpățână comite acest gen de fapte. În decembrie 2022, Ştefan Dinu a mai fost reţinut de oamenii legii pentru că s-ar fi dat drept poliţist şi ar fi jefuit unui cetăţean străin de 2.500 de lei. 

În 2009, interlopul a fost arestat  în complexul comercial „Dragonul Roşu”, după ce a păcălit un comerciant cu o legitimaţie falsă de poliţist.

De asemenea, în 2014, aflat în parcarea Complexului Comercial „Dragonul Roşu”, Fane Căpățână s-a dat poliţist din structurile Antidrog, arătând o legitimaţie falsă, și a sustras 800 de lei.

Lasă un răspuns