Site Overlay

ISJ Vaslui verifică toate actele de studii ale angajaților din județ după ce o profesoară, care predă de peste 30 de ani elevilor, este acuzată că s-a angajat în învățământ cu o diplomă falsă

Ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui în cazul profesoarei de limba română care în prezent este și viceprimar al comunei Codăești a determinat conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui să declanșeze ample verificări la școlile din județ.

Conducerea ISJ Vaslui a transmis o notificare tuturor unităților de învățământ din județ prin care li se solicită verificarea diplomelor de studii ale tuturor angajaților, atât personalului didactic, cât și celui auxiliar, respectiv nedidactic.

Potrivit adresei înaintate școlilor pe 23 ianuarie, directorii școlilor trebuie să verifice actele de studii ale angajaților prin confruntarea documentelor existente cu actele de studiu în original. De asemenea, aceștia trebuie să consemneze pe copiile actelor de studiu aflate la dosarul de încadrare mențiunea “conform cu originalul, numele și prenumele conducătorului unității de învățământ, data și semnătura”.

Conducerea ISJ le-a solicitat reprezentanților unităților de învățământ ca, pe lângă centralizarea datelor, să consemneze toate aspectele negative constatate. Directorii au termen să transmită informațiile la ISJ până pe 30 ianuarie, ora 14.00.

Ce a declanșat verificările ISJ

Decizia conducerii ISJ Vaslui vine după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a anunțat punerea sub urmărire penală a unei profesoare cu o vastă experiență în învățământ, pentru înșelăciune, fals și uz de fals.

Profesoara Lenuța Damian, care predă limba română elevilor din comuna vasluiană Codăești de peste 30 de ani, este acuzată de procurori că ar fi depus la dosarul de angajare o diplomă de licență falsă. Din 2020, Lenuța Damian ocupă și funcția de viceprimar al comunei Codăești. După ce i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat, procurorii au decis cercetarea ei sub control judiciar

Lasă un răspuns