Site Overlay

Kremlinul confirmă că Putin i-a acordat un interviu lui Tucker Carlson și explică de ce a făcut-o

Abordarea fostului moderator Fox News diferă de reportajele „unilaterale” despre Ucraina ale celorlalte instituții media occidentale, a spus Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Președintele Vladimir Putin i-a acordat marți un interviu moderatorului de televiziune Tucker Carlson, a anunțat Kremlinul. Este primul interviu acordat de președintele rus unui jurnalist american de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin a fost de acord cu interviul lui Carlson deoarece abordarea fostului prezentator al postului Fox News diferă de reportajele „unilaterale” despre conflictul din Ucraina ale multor instituții de presă occidentale.

„Când vine vorba de țările din Occidentul colectiv, marile rețele media, canalele de televiziune, (și) marile ziare nu se pot lăuda în niciun caz că încearcă măcar să pară cel puțin imparțiale în ceea ce privește acoperirea”, a declarat Peskov în cadrul unui briefing de presă.

„Toate acestea sunt mijloace de informare în masă care adoptă o poziție excepțional de unilaterală. Bineînțeles, nu există nicio dorință de a comunica cu astfel de mijloace de informare în masă și nu prea are sens și este puțin probabil că va fi util”, a spus el.

Întrebat de ce Carlson a obținut un interviu cu Putin, Peskov a declarat că abordarea jurnalistului american nu este „în niciun caz prorusă, nu este proucraineană – ci proamericană”.

Interviul va fi difuzat probabil joi, a declarat agenția rusă de știri TASS, citând rapoarte ale Wall Street Journal.

Putin a fost intervievat ultima dată în mod oficial de o instituție media americană în octombrie 2021, când Hadley Gamble de la CNBC a vorbit cu el, deși de atunci a vorbit cu presa rusă, chineză și kazahă.

Multe organizații media occidentale au părăsit Moscova sau și-au închis operațiunile din cauza legilor agresive privind mass-media adoptate la scurt timp după război. Reporterul de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, cetățean american, a fost reținut sub acuzația de spionaj în martie 2023.

Carlson a declarat marți, într-o postare pe X, că interviul le va permite americanilor să înțeleagă punctul de vedere al Rusiei cu privire la război.

„Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin. Nu vă încurajăm să fiți de acord cu ceea ce ar putea spune Putin în acest interviu, dar vă îndemnăm să îl urmăriți. Ar trebui să știți cât de mult puteți”, a spus el.

Lasă un răspuns