Site Overlay

LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 713 | Armata rusă a distrus un hotel din Harkov. Mai multe persoane, prinse sub dărâmături

Forțele ruse au distrus un hotel cu trei etaje în localitatea Bohodukhiv din regiunea Harkov în primele ore ale zilei de 6 februarie. Cel puțin patru persoane au fost prinse sub dărâmături în urma atacului. Serviciile de urgență au reușit să scoată trei dintre ele, în timp ce un alt civil este în continuare căutat.

07:0006-02-2024

Armata rusă a distrus un hotel din Harkov

Forțele ruse au distrus un hotel cu trei etaje din regiunea Harkov în primele ore ale zilei de 6 februarie. Cel puțin patru persoane au fost prinse sub dărâmături în urma atacului. Serviciile de urgență au reușit să scoată trei dintre ele, în timp ce un alt civil este în continuare căutat, potrivit Ukrainska Pravda.

Hotelul este situat în orașul Zolochiv, oraș aflat la 40 km de Harkov, centrul administrativ al regiunii cu același nume.

La începutul acestei săptămâni, Rusia a lansat atacuri cu artilerie și mortier asupra a 18 așezări din regiunea Harkov.

Armata rusă a vizat în mod regulat Harkovul și așezările din regiune de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în 2022. În ultimele săptămâni, numărul atacurilor asupra orașului a crescut.

22:4005-02-2024

Bombardamente masive la Herson, anunță șeful administrației militare regionale

Rușii au atacat din nou Hersonul, anunță șeful administrației militare a orașului, Roman Mrociko, preluat de TSN.

„Bombardament masiv în diferite districte din Herson”, a scris Mrociko. El le-a cerut orășenilor să rămână în adăposturi.

Ieri după-amiază, trupele ruse de pe malul stâng ocupat temporar au bombardat orașul. Autoritățile au anunțat cel puțin 4 morți. A fost avariată, între alte clădiri, Catedrala Adormirea Maicii Domnului.

22:3005-02-2024

Rusia cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate ONU

Rusia a cerut o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu bombardarea orașului Lisiceansk de către Forțele Armate ale Ucrainei, a declarat prim-adjunctul reprezentantului permanent al Federației Ruse la organizația mondială Dmitri Polianski, citat de Kommersant. Întâlnirea este programată pe 6 februarie.

Pe de altă parte, administrația americană a refuzat să comenteze informațiile conform cărora avionul rus Il-76 a fost doborât de forțele armate ucrainene folosind sistemul de rachete antiaeriene american Patriot, redirecționând această întrebare către Kiev, relatează ziarul de stat Izvestia.

22:2005-02-2024

Ministrul portughez de externe, vizită la Kiev: „Dacă Putin va cuceri Ucraina, următoarele victime vor fi membri NATO”

João Gomes Cravinho, șeful diplomației portugheze, a sosit într-o vizită în Ucraina, relatează Obozrevatel. El este însoțit de ministrul lusitan al educației, Joao Costa.

O MNE @joaocravinho e o Ministro da @educacao_pt acabam de chegar a Kyiv. Visita de dois dias com a guerra e a reconstrução da Ucrânia em destaque na agenda de trabalhos.Ministers have just arrived in Kyiv. A two-day visit with the war and the recovery of Ukraine on the agenda. pic.twitter.com/xDyYfgDIsK

— Negócios Estrangeiros PT (@nestrangeiro_pt) February 5, 2024

Demnitarii portughezi au ajuns la Kiev cu trenul. Vizita lor va dura două zile. Pe ordinea de zi se află problemele de război și restaurarea Ucrainei.

„Președintele rus Vladimir Putin produce instabilitate, pericol pentru următoarele generații ale Europei. Trebuie să sprijinim Ucraina dintr-un simplu motiv strategic: dacă Putin va cuceri Ucraina, următoarele victime vor fi alți membri ai comunității euroatlantice”, a spus Cravinho.

La Kiev este așteptat și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell. El a declarat că UE ar trebui să continue să ajute, în special „să crească aprovizionarea cu muniții pentru armata ucraineană”.

Șeful diplomației UE a făcut declarațiile la o conferință de presă la Varșovia, capitala Poloniei, pe care a susținut-o împreună cu ministrul polonez de externe, Radosław Sikorski.

„Mă îndrept spre Kiev”, a spus Borrell, El ar putea ajunge în capitala ucraineană, marți, 6 februarie.

https://t.co/r0setPvYbN

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) February 5, 2024

Lasă un răspuns