Site Overlay

Nicolae Ciucă, despre candidatura la preşedinţie: Când va veni vremea, nu mă dau înapoi

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți, 30 ianuarie, la Antena 3, că nu va refuza candidatura pentru funcţia supremă în stat, dar a precizat că acum prioritatea este să continue să asigure stabilitatea guvernării.

„Am să vă răspund direct: în atribuţiile funcţiei preşedintelui Partidului Naţional Liberal este şi această prevedere de a-şi asuma candidatura la care, împreună cu partidul, se va decide. Eu nu pot să mă duc în faţa Partidului Naţional Liberal şi să le solicit să se mobilizeze, să îi îndemn la tot ceea ce înseamnă competiţia electorală pentru acest an şi să stau deoparte şi să privesc sau doar să coordonez ceea ce se întâmplă în partid”, a afirmat Nicolae Ciucă, citat de news.ro.

El a adăugat însă că în acest moment prioritatea PNL este să garanteze o guvernare stabilă.

„În momentul în care va veni vremea să ne asumăm şi această candidatură, o vom face. Cert este că, în momentul de faţă, împreună cu Partidul Naţional Liberal şi împreună cu activul de partid, vom decide şi acest demers de la care, pentru că m-aţi întrebat direct, vă răspund la fel de direct, nu mă dau înapoi”, a adăugat Ciucă.

Libertatea a scris pe 3 noiembrie 2023, citând surse liberale, că Ciucă le-a dat de înțeles membrilor partidului, reuniți la Sinaia în ședința Biroului Politic Național, că va candida la președinție, dar și că PNL va merge singur în alegerile din 2024, fără PSD.

Lasă un răspuns