Site Overlay

Nicolae Ciucă spune că PNL ar putea să îi retragă sprijinul politic lui Nicușor Dan

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți, 30 ianuarie, la Antena 3, că liberalii pot merge singuri în toate alegerile din acest an, inclusiv la cele pentru Primăria Capitalei, precizând că PNL ia în calcul să nu îl mai susţină pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat la PMB, cum a fost în 2020, când președintele PNL era Ludovic Orban.

Ciucă a afirmat că PNL București, condus de Sebastian Burduja, trebuie să finalizeze analiza privind cele 10 realizări impuse lui Nicușor Dan, pe linie politică, până la 1 februarie.

„Am nominalizat şi avem o conducere la nivelul filialei Bucureşti, domnul ministru Sebastian Burduja este preşedintele filialei Bucureşti, preşedinte interimar. Împreună cu colegii din filială au avut, şi sper ca pe 1 februarie să finalizeze procesul de analiză a tot ceea ce a însemnat decalogul pe care l-am înaintat domnului primar (n.red. – Nicuşor Dan)”, a spus Ciucă, citat de news.ro.

„Din toate datele de până acum rezultă foarte clar că, desigur, luăm în calcul şi poziţionarea domnului primar alături de cealaltă formaţiune politică (n.red. USR-PMP-Forța Dreptei), să nu mai acordăm sprijinul politic domnului primar, iar Partidul Naţional Liberal să îşi asume un candidat propriu la Primăria Capitalei”, a adăugat el.

Liberalii refuză de 6 luni să ia o decizie

Libertatea a anunțat în premieră încă din septembrie 2022, citând surse politice, că liderii PNL vor să îi retragă sprijinul politic lui Nicuşor Dan, nemulțumiți de situația din Capitală.

În decembrie 2022, președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, pe atunci și premier, a spus că Bucureştiul este un oraş blocat și fără perspective, iar managementul lui Nicușor Dan, pe care nu l-a numit, este unul cu probleme „şi cu o foarte complicată constelaţie de conflicte politice”.

Pe 1 februarie 2023, la cererea lui Ciucă, PNL Bucureşti, condus atunci de Ciprian Ciucu, a anunţat că îi cere primarului general rezolvarea a 10 indicatori, în 6 luni, pentru ca PNL să îi menţină sprijinul politic. Termenul evaluării a expirat pe 1 august 2023, când Organizația București era condusă interimar de Hubert Thuma.

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, a fost numit pe 20 noiembrie 2023 preşedinte interimar al PNL Bucureşti în locul lui Hubert Thuma, l-a criticat voalat pe Nicușor Dan, dar nu a putut oferi un răspuns privind susținerea de către PNL a primarului general. Burduja nu a respins însă o candidatură la Primăria Capitalei. Potrivit cutumei liberalilor, cine conduce PNL București este și candidatul pentru PMB.

Iar Nicolae Ciucă, cel care trebuie să ia decizia finală privind susținerea politică a lui Nicușor Dan, a evitat de fiecare dată să dea un termen și a pasat în ultimele 6 luni răspunderea la PNL București, deși primarul general a anunțat de două ori public că nu va intra în PNL.

Lasă un răspuns