Site Overlay

Peste 260.000 de euro şi 20.000 de dolari, găsiţi într-un autocar turcesc la vama Giurgiu. Unde erau ascunşi banii

Peste 260.000 de euro şi 20.000 de dolari americani au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră într-un autocar turcesc care ieşea din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Banii erau ascunşi în compartimentul motor şi pe corpurile pasagerilor, relatează News.ro.

Pe sensul de ieşire din ţară a fost selectat pentru verificări suplimentare un autocar înmatriculat in Turcia, condus de un cetăţean turc, care circula pe relaţia Bucureşti-Istanbul, anunţă Poliţia de Frontieră, care a organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier, o acţiune specifică pentru prevenirea şi combaterea încălcării reglementărilor Codului Fiscal şi Codului Vamal.

În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră şi vameşii au găsit ascunşi la compartimentul motor (instalaţia de încălzire – Webasto), dar şi pe corpul pasagerilor, sume importante de bani în valută care totalizează 264.100 euro şi 20.000 USD, au arătat poliţiştii de frontieră.

Ei au adăugat că întreaga sumă de bani a fost ridicată de reprezentanţii AVR, în baza prevederilor Reg. UE 2018/1672, pe bază de Decizie de reţinere temporară a numerarului până la clarificarea provenienţei banilor şi a motivului care a stat la baza deciziei de a-i scoate astfel din ţară.

Lasă un răspuns