Site Overlay

Protest cu tractoare în zona aeroportului din Frankfurt. Fermierii au perturbat accesul pe cel mai mare aeroport al Germaniei

Sute de fermieri germani au participat sâmbătă, 3 februarie, la protestul din cauza căruia accesul pe aeroportul din Frankfurt a fost blocat parțial, a transmis poliția locală, citată de AFP, relatează Agerpres.

„Traficul este perturbat în jurul aeroportului. Persoanele care vor să ajungă la aeroport sunt rugate să utilizeze mijloacele de transport în comun”, a anunțat poliția într-un mesaj pe rețeaua X.

De asemenea, operatorul aeroportului din Frankfurt le-a recomandat călătorilor să ia în calcul un interval mai mare de timp pentru a ajunge la aeroport.

Tabloidul Bild a relatat că aproximativ o mie de tractoare se aflau sâmbătă în zona aeroportului care este cel mai mare din Germania și unul dintre cele mai mari ale Europei.

Zborurile nu au fost afectate de protestul fermierilor.

Tractoare trec pe lângă un drum de lângă Aeroportul Frankfurt. Foto: Profimedia
Protestul fermierilor germani a perturbat accesul pe aeroportul din Frankfurt. Foto: Profimedia
Fermierii circulă cu tractoarele lor pe o autostradă de pe aeroportul din Frankfurt, Germania, sâmbătă, 3 februarie 2024. Foto: Profimedia
Fermierii germani sunt nemulțumiți de eliminarea facilităţilor fiscale pentru motorina folosită în agricultură. Foto: Profimedia

Protestatarii sunt nemulțumiți, printre altele, de eliminarea facilităţilor fiscale pentru motorina folosită în agricultură.

Pe lângă protestele fermierilor, Germania s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe astfel de acțiuni. Activitatea de pe mai multe aeroporturi a fost blocată joi de o grevă a personalului de securitate, care vrea să pună presiuni asupra autorităților în contextul unor negocieri colective din domeniu.

De asemenea, sindicatul piloţilor de la Discover, parte a grupului aerian german Lufthansa, a amenințat cu organizarea unei noi greve de 48 de ore, începând de duminică, având nemulțumiri legate de salarii și timpii de odihnă.

Totodată, săptămâna trecută, a avut loc și o grevă de câteva zile a mecanicilor de locomotivă de la operatorul de stat Deutsche Bahn.

Proteste ale fermierilor au izbucnit în ultimele săptămâni și în Franța, Polonia, România sau Italia.

Foto: Profimedia

Lasă un răspuns