Site Overlay

Regele Charles al III-lea „a fost diagnosticat cu o formă de cancer”, anunță Palatul Buckingham

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer, a anunțat luni, 5 februarie, Palatul Buckingham într-un comunicat de presă, potrivit NBC News și Sky News. Palatul a mai anunțat și că regele a început deja tratamentul.

„În timpul recentei proceduri spitalicești a regelui, pentru o mărire benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare“, potrivit comunicatului. „Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer, iar această a doua afecțiune este acum sub un tratament adecvat”, menționează comunicatul.

Palatul Buckingham nu a precizat ce formă de cancer a fost diagnosticată sau în ce stadiu a fost descoperită.

Vestea vine la o săptămână după ce atât Kate, prințesa de Walles, cât și regele Charles au fost externați de la o clinică privată din Londra după ce au fost supuși unor proceduri individuale. Regele a fost supus unei „proceduri corective“ pentru o prostată mărită, în timp ce Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală nespecificată pe data 17 ianuarie.

„Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice“, au precizat reprezentanții Palatului Buckingham.

Regele Charles al III-lea și-a anulat aparițiile publice

Comunicatul de luni al Palatului Buckingham a precizat: „Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente la care a fost supus în spital. El rămâne pe deplin optimist în legătură cu tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la îndatoririle publice depline cât mai curând posibil“. Palatul Buckingham nu a precizată o dată la care regele Charles își va putea relua obligațiile.

Majestatea Sa a ales să facă public diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, au mai transmis reprezentanții Palatului.

Palatul Buckingham:

Duminică, Charles a fost fotografiat la finalul unei slujbe religioase în Sandringham, Norfolk, alături de regină.

Regele Charles al III-lea, alături de Camila, duminică, 4 februarie

Luni dimineață, suveranul a plecat spre Londra, unde a început tratamentul „ca pacient ambulatoriu”, adică suveranul nu este internat. În această seară el se află acasă, la Londra, mai anunță Buckingham.

Regele Charles a urcat pe tron, în mai 2023, în cadrul unei ceremonii de încoronare, organizate la câteva luni după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Elisabeta a domnit până la moartea ei, la vârsta de 96 de ani, în septembrie 2022. Ea a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, cu 70 de ani pe tron.

Citiți și:

Regele Charles al III-lea a fost externat, după operația de prostată. Anunțul făcut de Palatul Buckingham despre programul acestuia | VIDEO
Catherine, prințesa de Wales, a părăsit spitalul la aproape două săptămâni după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală
Cum se simte regele Charles după operația de prostată. Anunțul reginei Camilla, care și-a vizitat soțul de 3 ori în două zile
Regele Charles al III-lea, internat într-un spital din Londra pentru o operaţie la prostată
Sarah Ferguson, ducesa de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele, după ce s-a operat de cancer la sân în urmă cu jumătate de an

Lasă un răspuns