Site Overlay

Românii au cumpărat bilete de avion în valoare de 9 milioane de euro, în ianuarie 2024

Profitând de oferte și dornici să călătorească, românii au cumpărat un număr mare de bilete de avion în prima lună a anului 2024, informează TVR Info.

În total, românii au achiziționat bilete de avion de 9 milioane de euro în luna ianuarie, cu 33% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unei agenții de turism online.

În topul destinațiilor preferate de români sunt Londra, Bruxelles, Milano, Dublin, Paris, Roma și Barcelona, iar perioada de ședere este de aproape 7 zile.

Dintre biletele vândute la început de an, 95% au fost către destinații europene. Însă românii au cumpărat bilete și spre destinații din Africa, Asia şi America de Nord și Sud.

Ca de obicei, călătoriile sunt influențate de sărbători, și cum de Paște urmează câteva zile libere, s-au făcut deja primele rezervări pentru perioada respectivă.

Mulți au profitat de ofertele bune din ianuarie și și-au planificat călătorii până la Revelionul 2025.

De asemenea, anul acesta vor fi și două evenimente sportive importante, Campionatul European de Fotbal din Germania și Jocurile Olimpice de la Paris, adică încă două ocazii bune pentru călătorie pentru români.

Prețurile au pornit de la 10 euro, însă prețul mediu pentru un bilet de avion a fost 158 de euro, în creștere față de anul trecut, când tariful mediu a fost de 118 euro de persoană.

FOTO: Hepta

Lasă un răspuns