Site Overlay

Ryan Gosling, „onorat și dezamăgit” de nominalizările la Oscar. „Nu există film Barbie fără Greta Gerwig și Margot Robbie”

Ryan Goslin a fost nominalizat la categoria „cel mai bun actor în rol secundat” pentru interpretarea din filmul Barbie, însă regizoarea peliculei, Greta Gerwig, și actrița rolului principal, Margot Robbie, nu au fost luate în considerare la principalele categorii, ceea ce actorul consideră că este „o dezamăgire”, relatează Aleph News.

Gosling a declarat că este „onorat” să fie nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol secundar pentru „interpretarea unei păpuși de plastic pe nume Ken”, la premiile Oscar 2024.

„Dar nu există Ken fără Barbie și nu există film Barbie fără Greta Gerwig și Margot Robbie”, a continuat el, după ce mai mulți critici și cinefili se așteptau ca Gerwig și Robbie să fie nominalizate la categoriile cel mai bun regizor și, respectiv, cea mai bună actriță.

În schimb, Margot Robbie se află pe lista producătorilor pentru cel mai bun film, iar Gerwig a fost nominalizată alături de soțul ei, Noah Baumbach, pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Barbie este filmul cu cele mai mari încasări din 2023, cu 1,44 miliarde de dolari la nivel mondial. Într-o declarație pentru CBS, Gosling a declarat:  Sunt extrem de onorat să fiu nominalizat de colegii mei alături de artiști atât de remarcabili într-un an cu atât de multe filme extraordinare”.

Totodată, actorul canadian i-a descris pe Gerwig și Robbie ca fiind „cele două persoane cele mai responsabile pentru acest film care a făcut istorie și a fost celebrat la nivel mondial.

„Nicio recunoaștere nu ar fi fost posibilă pentru nimeni din film fără talentul, curajul și geniul lor. Să spun că sunt dezamăgit că nu sunt nominalizate la categoriile respective ar fi puțin spus.”, a mai spus actorul canadian.

El a punctat însă că se bucură pentru nominalizarea actriței America Ferrera la categoria „cea mai bună actriță în rol secundar”. La rândul ei, actrița America Ferrera și-a exprimat dezamăgirea legată de lipsa regizoarei Greta Gerwig și actriței Margot Robbie de pe lista numelor nominalizate la principalele categorii.

Filmul Barbie a avut opt nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru „cel mai bun film”. Cele mai multe nominalizări le-a avut în schimb filmul Oppenheimer – 13.

Vezi lista completă a nominalizărilor la Premiile Oscar 2024.

Lasă un răspuns