Site Overlay

Sanitas București amenință cu greva generală dacă Guvernul nu crește salariile cu 20% pentru angajaţii din Sănătate

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, a declarat miercuri, 17 ianuarie, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, că nu s-a rezolvat nimic și că dacă Guvernul nu acceptă creșterea uniformă de 20% a tuturor angajaților din Sănătate, atunci se va ajunge la greva generală.

„Din păcate astăzi nu am rezolvat nimic, în sensul că (n.red. premierul Marcel Ciolacu) a venit la întâlnirea noastră, a vorbit foarte frumos despre noi, despre investiţiile pe care promite să le aducă în acest sistem de sănătate, dar nu promisiuni asupra principalelor revendicări ale noastre, mărirea veniturilor cu 20%. Asupra acestui aspect nu a făcut nici măcar o promisiune”, a spus Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, la Prima News, potrivit news.ro.

El a adăugat că, dacă această cerință salarială nu se rezolvă, ei sunt „dispuşi să ajungă până la greva generală”.

„În opinia Guvernului, nu ar trebui să fie o creştere uniformă de 20% , dumnealor au spus că ar trebui să vedem dacă anumite categorii ar merita mai mult sau mai puţin, nu toţi această medie. Noi nu vom ceda până nu vom primi pentru toate categoriile, pentru că, dacă vom face o discriminare şi vor da doar la asistente, la medici, asta înseamnă că vor exista suprapuneri salariale şi să repetăm greşelile din trecut”, a completat Huşanu.

Protestele Federației Sanitas vor continua și mâine, 18 ianuarie, la Ministerul de Finanţe, unde vor fi 250 de persoane.

Reprezentanții Sanitas București au anunțat pe 5 ianuarie că în februarie urmează o grevă generală în cele 19 spitale din Capitală care aparțin ASSMB. Motivul invocat atunci a fost blocarea angajărilor la stat, inclusiv în spitale, ceea ce s-a tradus prin lipsa personalului și, implicit, suprasolicitarea medicilor rămași.

Spitalul Colțea, Spitalul Sfânta Maria, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Filantropia, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Gomoiu și Spitalul Malaxa sunt câteva dintre cele 19 spitale bucureștene gestionate de ASSMB care urmează să intre în grevă generală în februarie.

Lasă un răspuns