Site Overlay

Șofer român, prins de poliție într-un cimitir, unde se ascunsese când a văzut că e căutat cu elicopterul, după ce și-a abandonat duba pe autostradă, în Germania

Un tânăr șofer român de 23 de ani este acuzat că a condus o dubă VW către un ofițer de poliție, lângă Neuweiler, marți dimineață, forțându-l să sară din drum. Suspectul a fost prins în urma unei operațiuni cu elicopterul, scrie portalul de știri al poliției germane.

Serviciile de urgență reglementau traficul pe autostrada federală 294, din cauza unui accident rutier, în jurul orei 12:30, când duba VW s-a îndreptat spre un ofițer. În ciuda semnalului polițistului de a opri, șoferul dubei a continuat să conducă și nu dădea semne că l-ar ocoli pe agent. În cele din urmă, polițistul a trebuit să sară în lateral, în siguranță, în timp ce șoferul VW a continuat să conducă.

Polițiștii au urmărit și au descoperit duba parcată pe Blumenstrasse, din Agenbach. Nu era nici urmă de șofer, iar căutarea acestuia a fost inițial fără succes. Cu toate acestea, echipajul unui elicopter de poliție care a fost chemat ulterior a reușit să-l localizeze pe tânărul de 23 de ani, când acesta se ascundea în tufișurile dintr-un cimitir.

După arestarea sa, s-a dovedit că tânărul de 23 de ani era beat și încă mai avea în buzunar cheia dubei. Un test preliminar de alcool a arătat o valoare de aproximativ 1,5 la mie. Suspectul a trebuit apoi să dea o probă de sânge, iar polițiștii i-au reținut permisul de conducere.

Întrucât tânărul de 23 de ani, cetăţean român, nu are reşedinţa permanentă în Germania, a fost nevoit să plătească şi o garanţie de 1.000 de euro. El se confruntă acum cu două acuzații penale.

Lasă un răspuns