Site Overlay

Trei militari americani, uciși într-un atac cu dronă asupra unei baze din Iordania. Biden acuză grupări susținute de Iran. „Îi vom trage la răspundere pe toți cei responsabili”

Trei soldați americani au fost uciși, iar alți 25 au fost răniți în urma unui atac cu dronă lansat asupra forțelor americane staționate în nord-estul Iordaniei, a anunțat duminică, 28 ianuarie, armata americană, potrivit BBC News și Reuters.

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a precizat, într-un comunicat de presă, că victimele s-au înregistrat în urma unui atac cu dronă asupra unei baze din nord-estul Iordaniei, situată în apropiere de granița cu Siria.

BREAKING: 3 AMERICAN TROOPS KILLED AND 25 INJURED BY A DRONE ATTACK IN JORDANMajor escalation. pic.twitter.com/YAQWpsP1MQ

— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) January 28, 2024

Președintele SUA, Joe Biden, a afirmat că atacul a fost comis de „grupări militante radicale susținute de Iran”.

Este pentru prima dată când soldați americani sunt uciși în regiunea Orientului Mijlociu după asaltul militanților Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Au mai fost atacuri asupra bazelor americane din regiune, dar până acum nu au fost raportate victime de către armata americană.

„Deși încă strângem date despre acest atac, știm că acesta a fost comis de grupări militante radicale susținute de Iran care operează în Siria și Irak”, a declarat Biden, într-un comunicat de presă.

„Jill (soția lui Joe Biden, n.r.) și cu mine ne alăturăm familiilor și prietenilor celor căzuți la datorie – precum și americanilor din întreaga țară – pentru a deplânge pierderea acestor luptători în acest atac josnic și complet nedrept”, mai scrie în comunicatul emis de liderul de la Casa Albă.

Biden a precizat că atacul a avut loc sâmbătă seară. „Vom continua angajamentul lor de a lupta împotriva terorismului. Și nu aveți nicio îndoială – îi vom trage la răspundere pe toți cei responsabili la momentul și în modul pe care îl vom alege”, a mai spus Biden, în comunicatul său.

Foto: Profimedia Images

Lasă un răspuns