Site Overlay

Un avion a luat foc și s-a prăbușit pe o autostradă din Chile, după ce a lovit cu o aripă cablurile electrice I VIDEO

Incidentul a avut loc luni după-amiază, în apropiere de localitatea Talca, pe Ruta 5 Sud din Chile, o arteră vitală ce leagă nordul de sudul țării, și s-a soldat cu moartea pilotului și rănirea gravă a altor patru persoane care se aflau într-o mașină aflată în trafic pe autostradă, informează BNN.

Potrivit primelor informații, pilotul ar fi încercat o aterizare de urgență, din cauza unor probleme tehnice, pe autostrada din apropierea Aeroportului Panguilemo, dar în momentul în care s-a apropiat de sol a lovit cu aripa dreaptă cablurile electrice și a luat foc.

Aeronava de mici dimensiuni a căzut în flăcări peste mașinile care circulau pe autostradă, rănind grav patru persoane după ce, în urma impactului, a produs un incendiu și la un camion aflat în trafic.

Pilot killed and several persons injured on the ground when his aircraft struck a utility pole and crashed onto the highway near Panguilemo, Chile. pic.twitter.com/xIzRLPzryn

— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) January 16, 2024

Echipele medicale sosite la locul incidentului au anunțat, totodată, decesul pilotului.

Bărbatul aflat la manșa avionului prăbușit lucra pentru Corporația Națională Forestieră (CONAF) și a fost descris ca fiind un pilot cu experiență în cadrul companiei.

„Era un pilot experimentat. Avea multă experiență în cadrul companiei, care operează șapte aeronave în Chile”, a declarat Christian Little, directorul executiv al CONAF.

Autoritățile din Chile caută să afle circumstanțele care au dus la aterizarea de urgență și la consecințele tragice care au urmat, în speranța de a preveni astfel de incidente în viitor.

Captură video

Lasă un răspuns