Site Overlay

Un bărbat care organiza lupte de câini în Mureș și a tăiat urechile unuia dintre animale, amendat cu 8.000 de lei | FOTO

Poliţiştii au făcut sâmbătă, 20 ianuarie, două percheziţii în judeţul Mureş, într-un dosar penal de organizare de lupte între câini şi intervenţii chirurgicale neautorizate și au emis ordin de protecţie pentru două dintre aceste animale, scrie news.ro, citând un comunicat de presă al Poliției Române.

„Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş au pus în executare, în judeţul Mureş, două mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de organizarea de lupte între câini, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte şi intervenţii chrirurgicale neautorizate (cupare de urechi)”, a anunțat Poliţia Română în comunicat.

Totodată, agenții au găsit un câine cu urechile tăiate, fiind emis ordin de plasare în adăpost, întrucât a fost folosit la lupte cu câini.

„De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri şi un telefon mobil, în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii au aplicat, faţă de proprietarul exemplarelor canine, patru sancţiuni contravenţionale”, pe baza legislației privind protecţia animalelor, „în valoare de 8.000 de lei”, a mai transmis Poliția Română.

Polițiștii au mai emis și un ordin de plasare în adăpost pentru un alt exemplar canin nemicrocipat, nesterilizat, ţinut în condiţii necorespunzătoare.

Foto: colaj politiaromana.ro

Lasă un răspuns