Site Overlay

Un copac pentru fiecare israelian ucis de teroriștii Hamas la festivalul de muzică Nova: „În locul în care au fost omorâți, am plantat viață nouă”

Familiile celor 364 de israelieni care au pierit în masacrul executat de Hamas în 7 octombrie, la festivalul de muzică electronică Nova, au plantat sute de copaci în zona de picnic Reim din Pădurea Beeri în memoria celor dispăruți, relatează Times of Israel.

Serviciul Silvic Israelian, KKL-JNF, a ajutat la crearea unui „memorial viu” pentru sutele de morți de la festivalul de muzică pe 7 octombrie. Evenimentul a fost organizat pe 25 ianuarie, de „Anul Nou al copacilor”, Tu B’Shvat în ebraică.

În parc din apropiere Fâșiei Gaza au fost plantați 364 de copaci au fost plantați de rudele celor 364 de tineri uciși la festivalul de muzică Nova.

Înainte de tragedie, acest sit, care face parte din pădurea Beeri, „era un paradis al incluziunii, un loc liber și deschis celor din tot Israelul, plin de viață prin traseele sale de biciclete și spațiile naturale protejate pentru petrecere a timpului liber și distracție”.

Yifat Ovadia-Losky, președintele KKL-JNF, a declarat, cu emoție: „În locul în care au fost uciși, am plantat o viață nouă. Plantarea copacilor simbolizează rezistența și un angajament ferm față de viață, chiar și în cele mai întunecate vremuri. Este o întruchipare a hotărârii comunității de a-și aminti, a vindeca și a reconstrui, transformând un spațiu marcat de tragedie într-unul de creștere și reînnoire”.

Evenimentul, lipsit de discursuri, a fost o reflectare sumbră a tragediei. Tăcerea a fost întreruptă doar de exploziile care se auzeau din Gaza, o reamintire dureroasă a războiului în desfășurare.

Familie după familie, unii purtând haine cu imagini imprimate ale celor pierduți, a plantat câte un copac pentru a simboliza o viață nouă.

„Benjamin, fratele meu, a murit aici alături de 4 prieteni. Copacii sunt plantați unul lângă altul. De asemenea, sunt îngropați în același cimitir”, a declarat, printre lacrimi, Moran Cohen.

El crede amintirea celor dragi a devenit un fel de misiune. „Asta ne rămâne de făcut, să ne amintim să spunem cui vrea să audă despre cine a fost, cât de perfect și de special a fost în viață”.

Lasă un răspuns