Site Overlay

Un han din Bavaria nu mai vinde alcool. Soția patronului: „Ori 3 luni la dezalcoolizare și închidem, ori scoți spirtoasele din meniu”

Oricine sună pentru rezervări la hanul din Hiltpoltstein. landul german Bavaria, va auzi următorul mesaj al robotului: „Bine ați venit la Gasthof Zur Sägemühle fără alcool”, relatează Bild, care explică că măsura a fost impusă de soția patronului. Femeia i-a dat de ales proprietarului din două variante: ori se duce la dezintoxicare și pune lacătul, ori scoate berea și alte spirtoase din meniu. Vladimir Kloz a ales vaianta B!

Într-o regiune cu una dintre cele mai mari densități de berării și distilerii din lume, la Gasthof Zur Sägemühle nu se mai vinde alcool din 13 ianuarie.

Kerstin Gößl (48 de ani, patiser) și soțul ei, Vladimir Kloz (46 de ani, instalator), conduc restaurantul din 2019.

Ei s-au cunoscut în 2016, iar femeia spune că „Vladi” a avut mereu viciul băutirii. Însă, pe 1 ianuarie, „a întrecut măsura. Ne-am certat și l-am întrebat dacă vrea să ajungă la cimitir așa de tânăr sau se oprește, în cele din urmă”.

Gasthof Zur Sägemühle. Foto: Facebook

Kersrin a sunat apoi la ambulanță, iar Vladi a stat 11 zile în spital. Viitorul căsniciei sale și al cârciumii era în suspans.

Când s-a întors acasă, femeia l-a pus să aleagă: „Ori trei luni la dezalcoolizare și lacătul pus pe han, ori renunți la viciu și școți toate băuturile din meniu”.

„Vladi” caută soluții pentru băuturi fără alcool

„Vladi” a ales a doua variantă, „un pas revoluționar pentru Bavaria”. De atunci, hanul a scos din ofertă berea și alte spirtoase și cauză soluții pentru băturile fără alcool.

În mod surprinzător, afacerea a continuat să meargă surprinzător de bine.

Lasă un răspuns