Site Overlay

Video viral cu o bunică de 81 de ani din „Detașamentele lui Putin”, care strigă la camaradele ei: „Sunt aici pentru Putin!”

Liderul carismatic al mișcării „Detașamentele lui Putin”, din Krasnodar, Liudmila Ivanovna Barilko, a apărut într-un nou videoclip devenit viral pe rețelele de socializare rusești Telegram și VKontakte, relatează portalul ucrainean de știri DS News, care preia imaginile.

Cunoscută drept „Roșcata”, pensionara în vârstă de 81 de ani a reapărut în filmările de pe canalul oficial de Telegram al organizației „Detașamentele lui Putin”, după ce fusese interzisă, urmare a unei farse făcută de un blogger ucrainean în care bătrâna apărea strigând Slavă Ucrainei.

Ea a susținut în permanență că nu a zis așa ceva, iar pe 31 ianuarie a fost difuzat noul videoclip. În el, bătrâna e înconjurată de mai multe femei de aceeași vârstă și țipă la camaradele ei, adunate în cerc: „Sunt aici pentru Putin! Detașamentul este totul pentru mine! Și eu sunt Detașamentul!. Cei care mă cunosc știu”.

Imaginea cu Liudmila Barilko, inclusiv căciula ei și ale celor care o ascultă, felul în care sunt poziționate femeile și felul cum își rostește discursul amintesc foarte mult de estetica serialului rusesc Lumea băieților, lansat în 2023 și ajuns fenomen în Rusia.

„Detașamentele lui Putin” e o mișcare neînregistrată oficială formată din pensionare și înființată la Krasnodar în 2013.

„Detașamentele lui Putin” și-a proclamat ca scop sprijinirea președintelui rus Vladimir Putin și lupta împotriva opoziției. Mișcarea este cel mai bine cunoscută pentru că a luat cu asalt sediul din Krasnodar al lui Alexei Navalny și filiala partidului Yabloko. „Detașamentele lui Putin” sunt cunoscute și pentru apelul lor furios la adresa președintelui american Donald Trump și pentru arderea drapelului SUA, dansând pe melodia „ The Ice Is Melting ”, și pentru o rețetă „magică” pentru COVID-19.

Lasă un răspuns